't Veen eten & drinken

071-3314585

info@t-veen.nl
Langeweg 16
Roelofarendsveen

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Agenda

woe
28 feb

7e intern darts

zon
17 mar

Whisky tasting

don
21 mar

8e intern darts

vri
05 apr

9e intern darts

Bekijk agenda

't Veense Brouwhuys

Begin 2020 is een lang gekoesterde wens van ons in vervulling gegaan; we hebben de voormalige rookruimte omgebouwd tot een microbrouwerij!

Wij hebben nu dus naast het normale assortiment speciaalbieren ook onze eigen huisbieren op tap en fles. In kleine oplages brouwen we wisselende bieren naar eigen recept. Geen bier is hetzelfde, dus we hopen je telkens opnieuw te mogen verrassen met onze met trots gepresenteerde creaties.

Onze bieren

Van 't Achterrekkie - 6,5% abv

Ons huisbierVan 't Achterrekkie is ons eerste bier, ons huisbier. Het is een blond bier volgens Belgisch recept, met toevoegingen van sinaasappelschil en een late hopgift van amarillo en cascade. Hierdoor heeft het bier wat citrustonen meegekregen en is het lekker fris. Veel jongeren in Roelofarendsveen drinken hun eerste biertje in een schuur bij de bukker (tuinder) of 's zomers aan de waterkant van het Braassemermeer of de Wijde Aa. Die biertjes gaan natuurlijk mee op de bagagedrager van de fiets, door ons Veenders het achterrekkie genoemd.

Op Veense Weize - 6% abv

Op Veense weize is een romig, volmondig bier met aroma’s van banaan, kruidnagel, sinaasappel en koriander. Het recept van Op Veense Weize is gebaseerd op dat van een originele Duitse weizen, maar is op eigen wijze gebrouwen; vandaar de naam Op Veense Weize.

 

 

Amarillo Saison - 6% abv

De Amarillo Saison is zoals de naam al zegt een saison. Saison is een Zuid-Belgische bierstijl die zich kenmerkt doordat hij ver uitvergist is. Het is een strak, droog bier waardoor de aroma’s van de amarillo hop goed naar voren komen.

 

 

Petrus Banden - 8% abv

De Petrus Banden is gebrouwen met een Belgisch abdij gist. Het is een amberkleurig bier met een fruitig aroma en tonen van mout en karamel in de smaak. Met een knipoog naar de rijke Belgische abdijbiercultuur is dit bier vernoemd naar de laatste kerk die nog open is in Roelofarendsveen, de Petruskerk, voorheen Petrus Banden.

 

 

Hop Praam - 6,9% abv

De Hop Praam is onze IPA, een India Pale Ale. Het is een stevig, bitter, extra gehopt bier met mooie citrusaroma’s. Het bier is vernoemd naar de praam, het perfecte transportmiddel in een waterrijk tuinbouwgebied als dat van Roelofarendsveen. Al kom je hop in het wild op verschillende plekken wel tegen, is het nooit verbouwd in 'de Veen'. Maar als het verbouwd zou worden, zou de hop praam zeker bestaan.

 

De Drie Sneetjes - 8,1% abv

De Drie Sneetjes is de tripel in de familie. Het is een goudkleurig, verwarmend bier met een fenolisch en fruitig aroma dat stevig is in de alcohol. Door de toevoeging van paradijszaad zit er een klein pepertje in de smaak. In vervlogen tijden was er een café gevestigd bij de veiling in het zuiden van Roelofarendsveen. De laatste eigenaren van het café waren de drie vrijgezelle zusters Wagenaar; in de volksmond de drie sneetjes genoemd. In het voormalige veilinggebouw is nu restaurant Wagenaar gevestigd.

 

Bekijk, proef en beoordeel onze bieren ook via UNTAPPD.